Sunday, December 20, 2020

 


СЪВЕТ КЪМ ПО-МЛАДИТЕ

(важно!)


Мога съвсем нескромно да кажа, че за своите 42 години съм научил доста неща. Богатият ми жизнен опит и желанието ми да ви предам поне част от него, ме карат сега, да споделя с вас, може би най-голяма тайна за живота и благоденствието.


Щастието е от кетчуп!


Къде от суеверие, къде от натрапвани догми още от училище, но днес, дори и добре образовани хора, подценяват кетчупа. Вярвате ли или не, но той липсва на домашната трапеза на почти половината от нас и особено за Коледа. И не говорим за страни като Сомалия, а за развития западен свят, дори САЩ!

Ако прибавим и многобройните манипулативни готварски рубрики и предавания, нищо чудно да очакваме кетчупа въобще да изчезне от нашето меню, а с него и щастието ни. 


Не казвам, че хората са тъпи и не разбират колко е важен кетчупа. Разбира се, че не. Някои от тях са просто идиоти.


Учени от Харвард наскоро са провели изследване за движението на курса на акциите от 100 години насам, както и нивото на икономически напредък в Г8.


Какъв е изводът? Навсякъде и където е започвало масирано проиводство и употреба на кетчуп, икономиката е била във възход. Вземете САЩ и бума от 50-те години на миналия век, 60-те... Една Франция, която благодарение на западането на нейната кухня и масовото въвеждане в употреба на кетчуп, днес е несломима икономическа сила. Припомнете си и горхналата Русия от 1990-та и Руската империя днес, когато основното меню на руснака е кремвирши с кетчуп. А в ерата на Путин, го слагат дори в руската си салата!


Превъзнасяните национални кухни от миналото, толкова години са спъвали икономическия прогрес, че ако не бяха те, вероятно отдавна да сме стъпили и на Марс и на Юпитер и дори и на Камчатка щяха да карат Шевролети. 


Но днес, над света е надвиснала огромна опасност. Младите вече не обичат кетпуп и предпочитат марули, като дори твърдят че са полезни! Според икономистите от Харвард, това ще е новият бич за човечеството и курса на акциите.

Затова е важно, малкото останали разумни хора като мен, да предадат своето послание на младите и да ги научат да живеят правилно.

За Бога, яжте кетчуп, ако искате да сме щастливи!