Monday, July 2, 2018



БАНКЕРСКИ НАЗДРАВИЦИ



1. Добрият банкер никога не пита за първият милион, а възпитаният клиент следва винаги да разполага с официална версия за него. Да пием за досещащите се!
 

2. Ако видите цвете откъснете го пръв. Малко са тези, които отглеждат цветя и няма да има за всички. Да пием за първата чаша!

3. Не можете да изядете целият хляб, но ако изядете само половината, някой конкурент ще изяде остатъка. А утре и вас самият. Затова чашите до дъно!

4. Да не вярваш на банкер е лесно. Да му вярваш е дар божи. Мнозинството просто биха предпочели да го застрелят. Да пием за вярата!

5. Жената се изпитва със злато, мъжът с жената, а банкера с работата в обедната почивка. Да пием за малката чашка вино в паузата на обед!

6. Хората говорят различни езици. Но езикът на парите е общ за всички. Затова нека говорим за пари. Наздраве!

7. Истината е съвършена. Тя винаги има едно лице. Освен когато това лице не си плати. Да пием за честата смяна на чашите!

8. Голям кредит не давай и голям заем от приятел не връщай. Да пием за лесните пари!

9. Който пожелава лиценза на колега сам попада в полезрението на банков надзор. Да пием за това всички колеги да бъдем в режим „стелт” за всякакъв надзор!

10. Когато планината не отива при Мохамед значи той не е Ротшилд. Да пием планините и чашите винаги да идват при нас!

11. Сговорна дружина тайно раздава големите пари. Да пием за сговорните келнери с големи табли!

12. Злите езици могат да си говорят всичко. Оставете ги, нека се мъчат. Не те са опасни, а злите данъчни. Нека пием за това, днес на масата, да има повече данъчни, с които да си пием ракията!

13. Качеството на парите е в тяхното количество. Да пием за качествените швейцарски сметки!

14. Не е луд, който взима лъвския пай, нито който го дава. Луди са тези които заспиват, когато на сцената на живота прожекторите са намалени. Да пием за това, да страдаме от безсъние в точния тъмен момент!

15. Добрите момчета и лошите банкери отиват в рая. Лошите момчета и добрите банкери където си поискат. Да пием за добрите напитки и лошите жени!

16. Добродушните банкери, сърцатите адвокати и честните политици съществуват. В огледална на нашата Вселена. Да пием за нашата си Вселена!

17. Има и добри банкери. Но само в приказките. Да пием за лошите банкери!

18. Сърцатият банкер не само ще ви помогне в нужда, но и искрено ще се радва да го направи. Жалко само, че не съществува. Да пием за това, приказните герои да си останат където им е мястото - в приказките.

19. Колко финансисти са нужни за да сменят една крушка? Само един, но го мързи. Да пием за електротехниците!

20. Да си пожелаем, банкерската отдаденост, адвокатската чувственост и политическа честност да има само в дома на враговете ни. Наздраве!

21. Да си банкер не е работа, а отдаденост, страст. Да пием за страстта към парите на другите!

22. Кредиторът от последна инстанция е призван да замита всички следи за да работим и творим на чисто. Да пием за алкохола от последна инстанция, който ни позволява да забравим всичко!

23. При толкова многобройно население, чисто статистически, на Земята би следвало да съществува банкер с душа. Да пием за недоказаната в практика статистика!

24. Банкерът сърце дава за да успее, но не и неговото. Да пием за сърцатите клиенти.