Friday, July 13, 2018





И така, уважаеми телевизионни зрители на Световното футболно по футбол!

Тази вечер с вас ще бъдем по следите на нещо феноменално и като препълняемост на стадиона в руската столица и като спектакъл на зеления мокет.

Каква драма в Москва! Поредната след Наполеон и Хитлер!

Участниците в тази предстояща пиеса с неизвестен край и връчване на златната купа „Нике“, вече се разхождат спокойно по терена.

От Хърватска страна това са Плешич, Джукич, Тъпанарич, Дрисковец, Ново Загорчич, Старе Загорчич, Чилич и някои други, по-малко важни.

От страната на отбора на Света е Бойко. Сам.

Каква драматургия, каква реанимация, уважаеми запалянковци!

И така, след удар зад врата, от страна на Бойко, съдията дава едновременно първи съдийски сигнал и сигнал за пряк свободен удар за отбора на Света.

Без да чака, в движение, Бойко рита топката право към трибуните, но след обаждане от ДАНС, тя се забива в долния горен ъгъл на вратата на хърватския т.нар. отбор.
За съжаление отзад.

Зрителите ликуват, Юнкер пие втора бутилка вино и пада от ВИП ложата право на балкона на Ала Пугачова.

Отборът на Света бие център. Плешич към Джукич, който яде семки и няма възможност да отиграе в този момент.

Това дава малко време на Бойко, който забелязва, че е сам и вратата на отбора на Света разчита само на силния северен вятър, който да разгони топките от мрежата. Бойко, притеснен, телефонира спешно в централата на отбора на Света в Бистрица.

В това време топката вече е подминала чоплещият семки Джукич и достига до Чилич. Последния, с елегантен форхенд, отправя коженото кълбо на Адидас, “Made in China”, право към вратата на отбора на Света.

Силният северен вятър спира, за да погледа какво се случва. Миг преди кръглото кълбо да посети мрежата на отбора на Света на вратата застъпва Лиляна Павлова, като я запълва напълно.

Голът е спасен! Каква футболна кулминация! Футболът затова е футбол! Заради тези сюблимни моменти и побелелите коси на противниковия треньор!
Отборът на Света вече се състои от двама души, когато внезапно, след получена шифрограма в БАН, на терена се повява Цветанов. Заедно с Бойко те двамата оформят атаката на отбора и се втурват. Единият напред, другия назад, но единият се поправя и тръгва след шефа си.

В този момент и двамата забелязват, че са забравили за топката. Цветанов, виновно, се връща и я шутира с физкултурнически шут нанякъде. Това някъде се оказва плешивата глава на Плешич, който изкарва в тъч с глава без коса.

Цветанов изпълнява тъча с уши, с които по принцип е по-силен. Право към Борисов, който междувременно се е обадил на Цецка Цачева, която вече играе ролята на централен защитник и президент на нещо.

Борисов затваря мобифона и се втурва към  наказателното поле на Хърватска, като този път не е забравил да вземе и топката. Но не е трябвало да я взема в ръка. Сигнал за фаул.

Съдията се опитва да направи забележка за игра с ръце на Бойко, който обаче с два шамара го отказва от това му намерение, свири сам и тръгва отново в атака.

Лесно преодолява противниковия отбор, охраната, границата на Русия с Украйна и настъпва смело към Берлин. На терена пускат нова топка и нов център-нападател, в случая Плевенлиев.

С бавни и елегантни женствени движения, той първо маха към Деси Банова в публиката и чак после губи топката. Деси Банова проронва сълза и сопол.

Преслава поздравява младоженците и пуска свой хит през уредбата на стадиона, но Валери Симеонов не позволява този шум да продължи и гаси уредбата.

Играта продължава. Публиката е екзалтирана. Двойката Ново Загорчич  и Старе Загорчич с тройно подаване достига до централната защитничка Цачева. Двамата се блъскат в нея и са директно елиминирани. Цачева доволно потрива ръце, вади огледалце и се поглежда колко е хубава. Огледалцето подава контестация към ФИФА. Публиката мощно освирква някого, но Цачева не знае кого.

Хърватите изпълняват пряк, но не много свободен удар, защото Бойко вече е в Берлин и на Хърватска са наложени руски санкции. Четирима хърватски дипломати и вратарят им са изгонени в лагер в Сибир. Това позволява на Цветанов, Плевенлиев и новодошлия Каракачанов да предприемат нова атака.

Воеводата Каракачанов започва да се търкаля като футболна топка за заблуда на противника, но бива безпогрешно разпознат, защото е една много по-голяма футболна топка. 

Плевенлиев, от своя страна, се затичва към Деси Банова, за да не й липсва, но установява, че тя отдавна е в компанията на снажни шведски запалянковци. Плевенлиев се разревава, но Ала Пугачова решава проблема, като му дава мента глог и валериан, съчетани със силно кроше. Плевенлиев моментално забравя за мъката си и за всичко останало.

Уважаеми зрители! Каква драматична драматургия, какъв съспенс!

Цветанов сам в атака! Корнелия Нинова излиза на терена и се опива да го спъне, но и това не помага. Същото се опитва да направи и Волен Сидеров, но Цветанов преодолява и тях и последната фаза на хърватската защита, в лицето на тези тримата, на които не мога да ви кажа имената.

Сам пред вратаря! Браво, Цветанов, браво!

Стадионът мощно скандира – Физкулт, Ура, Ура, Ура!, Физкулт, Ура, Ура, Ура!

И отново футболният специалитет на Цветанов, който с уши стреля право в очертанията на вратата на отбора на шахматистите.

Топката влиза в мрежата три пъти, по нареждане на ЦРУ, а съдията обявява шах и мат!

„Лужники“ ври и кипи, драги зрители! Единственият, който спи по това време е Марадона.

Цветанов маха весело с уши и се затичва към Сапарева Баня, където го чака, за да го възпее, Веско Маринов.

Самият Бойко в този момент вече гледа мача в компанията и леглото на Ангела Меркел, която мърка като немска котка на немска територия, но в български обятия.

И така уважаеми зрители! Мачът приключва! Съдията дава предпоследен и последен съдийски сигнал. Стадионът ликува, че тази футболна драма е свършила и бърза да си тръгне. 

Лиляна Павлова се опитва да излезе от вратата, но е заклещена. Лекарите я поставят на диета.

Единствено Цецка плаче, сетила се за убитият от комунистите си прадядо.

Уважаеми зрители, приятна вечер и от мен, от студиото на Студио Х!