Sunday, June 24, 2018




Световно по футбол


И така уважаеми зрители, мачът между отбора на света и бъдещия световен шампион Германия започва!

От бялата точка първи удар прави централният нападател на отбора на света, Циципас.

Веднага по фланга повежда Кендзакис, който с изящен финт преминава през един, двама, трима, четирима, петима, вратаря, треньора, охраната и се насочва право към тоалетната.

Съдията от Нигерия, Чукундур, е принуден да свири свободен удар от вратата.

Вратарят на Германия, Мехмед, със силен шут отправя и топката и обувката си дълбоко в тила на врага! Извинете, уважаеми зрители, в тила на отбора на света.

Посреща защитника Дремеми (Франция), подава на Единебе (отново Франция), който с красив пас прехвърля към Двеебе (от Сенегал, брат на Единебе, който вече е направил постъпки за френски паспорт).

Топката се плъзга по зеления килим и достига краката на Батичука (Колумбия). Той изпуска с ясното съзнание, че веднага щом се прибере в родината си ще бъде ликвидиран до девето коляно, като ще бъде пощадена единствено тъщата. Батичука тича към скамейката и започва да пише завещание. 

Отборът на света вече е с 10 играчи.

Хитрият и находчив немец Пръцшвайне прихваща топката, изпуска заблуждаваща пръдня в лицето на следващия го по петите противников играч и насочва коженото кълбо на Адидас, шито в Китай, към немското нападение, често сравнявано с "Луфтвафе".

Адолф поема, комбинира с Гьоринг, който находчиво с пета намира Гьобелс. Последният, принуден от противниковата отбрана и от слухове сред публиката, се опитва да се скрие от преследване в наказателното поле на противника, където най-малко биха го търсили. Нгоеба го спъва с удар с крак, в главата, и това е пряк свободен удар към вратата на отбора на света. Изпълнява Паул Фон Хинденбург.

Удар, шут, с крак, вместо с шмайзер.

Четирима души от стената падат и не се надигат повече, а един е изпратен в лагер. Отборът на света продължава в намален състав. Силите на реда изнасят телата. Съдията дава спорна топка и мачът започва отново.

Каква ирония, какъв фалц! Футболистът Александър Калашников, от отбора на света, успява да елиминира цели 7 играчи на противника с един откос. Каква спортна завръзка!

От скамейката на Германия искат да погребат загиналите до входа на стадиона, но кмета на Москва не им дава разрешение.

Мачът продължава в леко намален състав.

До момента най-активен е Адолф от немския отбор, а най-малко активен е Благой Димитров, който е повече зает в чат с рускините на трибуните, отколкото с футболното дело.

Ако не се броят жертвите, футболният шедьовър, който наблюдаваме днес, уважаеми зрители, върви прекрасно. 

Топката нежно подскача в нощта, и весело, унесена в дрибли, подскача ту към стареца, ту към морето.

До момента, в който Ал Саид Ал Джибури не прави самоубийствен атентат в полето на Германия и не изважда от строя още 5-6 германци.

Каква футболна драматургия уважаеми зрители! Какъв финал!

Отборът на Германия е с отрицателен брой футболисти и въпреки това води в резултата с 1:0!

Отборът на света е с един единствен футболист, Божинов, но вече изцяло разчита на подкупа, платен на страничния съдия, Джони Кеш (САЩ, със сметки на Сейшелите).

В странен, оплетен от интриги финал на финала, Божинов с помощта на няколко малки котенца, успява да се справи с многобройния в отрицателен смисъл отбор на Германия и не само изравнява, а даже вкарва победен гол и не само на едно малко коте от трибуните, а във вратата!

Уважаеми зрители! Какъв сблъсък на футболни титани!

Каква велика игра е футболът, с тази чудна кожена топка, ритана от тези вълшебни крака!

Уважаеми зрители! Финал!

И вместо очакваната от Емил Чолаков победа на Германия, отборът на света е носителят на титлата!


Каква футболна пиеса, сякаш написана от Агата Кристи и Цветан Цветанов взети заедно и поотделно!