Saturday, December 22, 2018

РИБИ (20.02 - 19.03)


Родените в края на февруари и началото на март риби, най-често се срещат в мътни и блатни води, т.е. в министерства. Както и в лазурно сините морета на безвремието, като общини или различни парламентарни комисии. Казват, че любимото място на рибите е същото, каквото и у всеки чиновник – паралелните вселени между 2 и 4 следобед.

Рибите са високи, слаби и руси, винаги когато не са ниски, дебели и плешиви. В това те са пословично постоянни. 

Езотеричните и артистични риби не са от хората, които се блазнят от някаква кариера или успех. Повечето от тях се приспособяват идеално към тъмни коридори и сенчести кабинети където образно казано плуват в „свои води”. Самото преминаване  от една стая в друга е достатъчно предизвикателство за тях, което напълно би ги задоволило в ежедневната им нужда от предизвикателства. Това е причината рибите рядко да се реят във финансовите океани, където вярата в доброто на човечеството угасва изпепелена с натискането на клавиш или от заробването с подпис.

Рибите са над материалната същност на изтъканите от алчни демони финансисти. Те не се интересуват от материалното. Наистина, когато се замисли човек, какво значение имат един кожен фотьойл, пура и красива картина на стената, когато имаш възможност да се носиш сред безкрайната шир в океана на спокойствието.

Подводните обитатели обичат да използват своята морска енергия главно в завиване надясно, ляво, горе и долу. Толкоз.

Но, ако човек се постави на тяхното място, лесно би ги разбрал. Картините, които дълбините на морето откриват са наистина вълнуващи и вероятно си заслужава безкрайното им съзерцаване. За какъв дявол да спориш дни, с клиент от Шотладния!? Когато много добре знаеш, че ще се загубиш в дебрите на меркантилността. Нима не е по-добре и по-изгодно да попиваш от красотата на заобикалящия те свят? Мидички, охлювчета, красиво ръждясала консерва.

Ако инвеститор риба се грижи за вашите пари имайте седем до десет на ум. Липсата на грижа за утрешният ден, и животът в меланхолия, може да ви коства пенсията. Докато водният обитател само ще погледне към вас, виждайки поредният просяк, който няма скоро да се пенсионира…  и ще отплува към по-топли води.

Въпреки това, рибите са хора на светските удоволствия. Няма да видите риба облечена в цвят различен от този на "Ролс"-а им. Трябва обаче да внимавате, Рибите са изключително отдадени на изкуствата и ако се окаже така, че някои от тях са измамници - бъдете на щрек. Добрият външен вид на рибоците, съчетан с изисканите им маниери и проницателен ум са пратили не един и двама арабски шейхове на опашката за социални помощи.

Ако искате от подводните обитатели съдействие, то обезателно трябва да е с творчески оттенък. На финансистите риби е добре да се поставят задачи свързани повече с театър, игра и красота, отколкото с цифри. Това би ги изкарало от обичайното меланхолично настроение и би ги накарало да „закипят”.

Друга важна особеност на наследниците на Нептун е готовността им да помагат, дори с цената на безразсъдна смелост. Ако сте приятел с рибка, можете да бъдете сигурен, че няма да бъдете оставен на кукичката сам – и те ще дойдат с вас. За разлика от тривиалния офис живот на този знак, щом се отвори дума за помощ, скуката изчезва и всичко придобива формата на открита война във ваша полза. Мудността се превръща в блицкриг, липсата на енергия в атомен реактор.

…За да може след това, в приятна обстановка и без да се напрягате или бързате, да отпивате от чашите с уиски в компанията на вашият приятел и да си спомняте преодолените несгоди.

Сред по-известните личности риби се открояват двама.

Айнщайн – чиновникът без чорапи. Работейки в патентното ведомство на Швейцария, 10 години мисли за нещо, което след това обяснява в няколко страници и което после сто години разгадават.
Микеланджело – отчаян,  че от него няма да излезе свестен статистик започва с горчивина да дялка камънак. С годините депресията се усилва, умората си казва думата. Затова се захваща за четката и до края на дните си драска по тавани, най-вече за да не му го изтрият поколенията.