Monday, December 24, 2018

РАК (21.06 - 22.07)

Ракът се подчинява на Луната (и на шефа си), което до голяма степен го поставя в зависимост, така както земния спътник зависи от своята планета.

Финансистите рак са постоянни дори в непостоянството си. Те с години могат да инвестират, водени от елементарен сантимент към златен рудник, каузата за първия милион или защото така им е казал шефа.

Както водата си пробива път през скали (някои дори я пият) - нежно, внимателно, но и целенасочено - така родените под този знак ще добавят актив след актив, вила след къща и долар след евро. Те не държат да са център на вниманието. Не! Обикновено, няколко милиона са им напълно достатъчни и те се отказват твърде лесно от по-нататъшната надпревара.

Понякога ракът може да е раздразнителен, особено ако му намалите заплатата. В този случай шеговитият характер на рака не си личи. Но пък неговата силно чувствителна натура го прави чудесен инвеститор, с добър нюх, който лесно го насочва към най-доброто оправдание за нанесените загуби.

Икономистите ракообразни са доста любопитни към другите. Особено се вълнуват от банковите им сметки, данъчни тайни и къде държат кодовете за кредитните си карти. Същевременно са потайни за себе си. Ключа от сейфа винаги крият под изтривалката и никога, при никакви обстоятелства, върху касата на вратата. Но такива са си раците – предвидливи до мозъка на костите и отвъд това.

Недостатък на родените в края на юни и началото на юли е, че се чувстват отговорни за всеки гладен на света и лесно може да се подлъжат да помогнат на закъсал и беден човек. Но спокойно! Може да ги назначавате като инвестиционни експерти - няма проблем. Тяхната помощ обичайно се свежда до мила усмивка, мъдър съвет и дълбоко съчувствие.

Ракът често се притеснява как ще спи, ако успее да пооткрадне милион, два. Слава богу, тези му страхове бързо отминават, когато забележат нотката на завист в очите на пешеходците, изплъзващи се ловко изпод гумите на новите им Ферарита. Такива са те представителите на Луната. Романтици и кавалери!

Имах един приятел, рак, милионер, който искаше да спечели изключително красива млада дама. Обещаваше й несметни богатства, ако преспят днес. Дамата се съгласи – трябва да признаем, раците са доста красиви и съблазнителни.

Друг типичен момент с ходещия назад обитател на моретата е, че обича сигурността. Например той обича да държи паролата от швейцарската си сметка изписана на малко листче, зашито в ревера на палтото. Тези раци следва да избягват половинки чистофайници. В този случай, необмислено химическото чистене би потиснало ракът, той ще се почувства изолиран, депресиран и с изпран шлифер. Което лесно води до скокове от не обезопасени високи неща - мостове, кули или други дълготрайни материални активи.

Затова, раци, избягвайте хората с прекомерната чистота, идеалност и стерилност. Нека оставят всичко идеално за вас, вие сте тези, които обичат да си „пипват” нещата.

Известен представител на този зодиакален знак е Хемингуей (за родените след 1990 г. – някакъв пишещ нещо от близкото минало). Маниакално-депресивен рак, страдащ от силна рефлекторна спиртна абсистенция с ярко изразена дуалност в действията и постъпките.

Пример за това са повестите „Да имаш или да нямаш” (така и не стига до крайно мнение по въпроса);
„Отвъд реката, сред дърветата” (мястото на инвестицията така и не се уточнява и инвеститорите тънат в догадки и до днес);
За кого бие камбаната” и „Зелените хълмове на Африка” – и двете ясно показват силно главоболие, очна дисфункция и далтонизъм - авторът очевидно вижда в зелено. Тези проблеми на Хемингуей са причината още от млад да не приеме работата на супер платен касиер в прочута банка и после цял живот да страда, като се изхранва с неблагодарното писане на бестселъри и трупкане на пачки в сейф.