Tuesday, December 25, 2018

ВЕЗНИ (23.09 - 23.10)


Везните са особена порода икономисти. Тяхната планета е Венера, а материалът - въздух. Любимите им дни са петък вечер, а най-омразните – събота, рано сутрин, преди аспирина.

Какви са везните? Почти всеки ги знае. Те са доста широко застъпени сред населението, горе-долу, една дванадесета са везни. Все да премерят, да преценят, да изберат най-правилното. Ако ви трябва някой, който през цялото време ще мери, ще се тюхка, ще оглежда, а нищо няма да купи – това е вашият човек.

Незаменими са при изготвяне на бизнес планове, бюджети, доклади за изпълнение на бюджетите, справки за докладите за изпълнение на бюджетите, справки за справките... Въобще - от пиле мляко в работата на обикновения финансов чиновник.

Особено са незаменими във финансовото министерство, където от само себе си се разбира, трябва цял ден да правиш нещо, без да свършиш нищо. Не за друго, а за да не се цепиш от колектива и Международната асоциация на финансовите министерства и държавните учреждения.

Везната е човекът, който няма да си остави магарето в калта… за по-дълго от седмица, най-много месец. Но през това време неуморно ще се труди, мери и преценява (везната, не магарето). Накрая ще излезе с поне пет решение, като се колебае кое от тях да избере. С други думи балансирани личности, на които всяка препоръка ще е предпоследна. Но така е в живота, все някой трябва да се вглежда в детайлите, атомите, молекулите. Не може всичко да се мери на „ангро”, това да не депутати!

Не само това, но представителите на тази чисто икономическа зодия са подчертано хармонични и уравновесени. Много са полезни и масово се използват от мениджърите. Вместо човек да е умислен, тревожен и постоянно преценяващ, може да си наеме везна. Те ще изземат тези функции. И не забравяйте именно тях да изпращате като парламентьори. Икономическите представители на Венера ще разсеят атмосферата, и с един, два или двеста тридесет и три хиляди петстотин четиридесет и шест отмервания, ще намерят правилното решение. Лошото е, че ще се колебаят кое от всички да изберат.

Разбира се, не всичко е на кантар при везните. Ако ще работите с венерецианец (да не се бърка с венецианец), се откажете от всякакви претенции по отношение на температура, влажност и осветеност.

Везната е тази, която определя всичко, докато не реши друго!

Тя е с най-точния топломер, барометър и слънцемер.

Пригответе се за проблеми, ако тя или вие, сте обливани от топли вълни  или студени бодежи. Климатикът е нещото, което разделя везните от всички останали хора. На 16 или 36? 

Перфекционистите везни ще узурпират копчето за контрол и ще го въртят наляво и надясно през секунда. За да са сигурни, че офис атмосферата е перфектна за дадените политически  условия, нервнопаралитичната политическа обстановка създадена от ръководството и вътрешните копнежи и желания на персонала, но най-вече техните собствени.


Въпреки всичко, сред везните има доста известни личности, които климатикът не е успял да скара с останалите.

Борецът за мир и любов Джон Ленин (впоследствие променя името си на Ленън, за да не е в сянката на знаменития си роднина), е един от многото. В самото начало музиката и щуротиите преобладават в душата и кариерата му. С времето започва силно да се колебае какво всъщност иска от живота. И се насочва към любовта и подстрекателството към мир с мистериозна японка, по метода 24/7. Колебае се кои нейни техники за мир харесва повече. Това кара двамата влюбени да стават рядко от леглото – предимно за да напраят някой музикален хит или омлет.

Ексцентрично паранормалният философ Ницше изживява психически срив още при самото си раждане - чуди се да излиза ли или не! Накрая лекарите го убеждават, не без помощта на шоколадена бисквитка, че по-добре да излезе, отколкото да го извадят насила.

Така и не намира балансирано решение, харесва ли жените въпреки, че ги мрази, или ги мрази, защото не ги харесва, въпреки, че като жени ги харесва.

В края на живота си, се интересува от прекалено екзистенциални въпроси - обича ли себе си или се боготвори. Когато вижда, че не може да вземе добре премерено обосновано решение, се премества да живее в уютна психиатрична клиника с поети комунални разноски и сигурна газ от "Северен Поток".