Monday, December 24, 2018

ЛЪВ (23.07 - 22.08)


Нахъсаният немскоподобен началник е способен да убие цялата италианска офис-атмосфера.

Точно такива са лъвовете. Ред, дисциплина, ахтунг-махтунг, орднунг и много екшън!

Разбира се от ваша страна! И не се самозалъгвайте – от похъркващи преди миг, лъвовете имат лошият навик да се преобразяват в огнени кълба заредени с огромни запаси от експлодиращата енергия. Енергия преминаваща през стени, врати и по телефона. Разбира се, след всяко избухване те отново ще имат нужда от вниманието на другите, така, че споко!

Но да си дойдем на думата. Управляващата планета при хората родени във вид на царе на животните е Слънцето. Така твърдят астролозите, но поради собствената си ограниченост те несъзнателно ви подвеждат. Не небесното светило е управляващата планета. А лъвът управлява Слънцето. Защото помислете логично – къде се е чуло и видяло царят на животните да бъде управляван, па макар и да е в костюм и изваден от контекста на африканската савана. Не е било и няма да бъде, особено при финансовите гении с грива!

Общо взето се оказва, че лъвът е за фирмата това, което е за армията маршалът. Ловък пълководец, решен на победа на всяка цена. Но отдалеч и жертвайки вас. Така, че по-внимателно пърхайте около лъва, да не останете без крилца! Хубаво е да знаете, кога са щастливите периоди на тази зодия, кои са любимите цветове ферарита, въобще в по-широк смисъл кога лъвът е сит и кога гладен, за да не стане инфекция с последвала дезинфекция!

От финансисти знам, че късметлийските числа на лъвовете работещи с пари, са минимум 1 236 275 евро или равностойността им в швейцарски франкове. Естествено в Швейцария.

Късметлийските им дни са всички дни, в които ви управляват, така, че тук можете да сгрешите само в подхода към тях. Наслаждавайте им се, хвалете ги и ще ги накарате да мъркат като мотор на Mercedes Benz Gl420.

За лъвовете всеки ден, в който ги ценят, е празник. Бляскавостта, добрият им вкус и огненият поглед ще ви улеснят в повдигането им на пиедестал, така, че това няма да ви е трудно, а даже приятно. Най-сигурният начин да накарате инвеститор лъв да ви прехвърли част от авоарите си без дори да се замисли е да го накарате да си мисли колко хладен и трезв разсъдък има. Лесно, просто и ефикасно!

Само бъдете винаги готов да възхвалявате егото, което преминава пред вас под формата на цар на животните и ще бъдете завинаги защитен срещу управленческите избухвания. Избухвания характерни за всички лъвове – от малкото кутре гушнато при мама, до свирепия крал възкачил се върху хълма и раззинал своята паст с думите – „...и да е готово за вчера!”.

Между другото, питал съм много астролози какво ще стане, ако и началника и подчиненият са лъвове. Кой кого? За съжаление, астрологическата наука не е достатъчно напреднала и засега не съм получавал надежден отговор. За това, ако и вие и босът сте лъвове – приемете, че вие не сте лъв. Да, това не е част от астрологията, но пък е важна част от корпоративното оцеляване.

И така, драги царе на животинския, инвестиционния мир и въобще на фауната в Слънчевата система! Знайте и се гордейте с представителите  на вашия зодиакален знак!

Наполеон – този симпатичен малък император от Франция;

Мусолини  - този кротък маслинен арендатор от Италия;

Фидел Кастро – начетен пацифист, мразещ тоталитарщината.

Всички те са допринесли значително за това, нашият свят да бъде това, което е днес. По един или по-скоро по друг, лъвски начин.

Единственият лъв, който разочарова, е незначителен субект - поет, нямал доблестта да управлява каквото и да е, дори собствената си шотландска кухня – Робърт Бърнс от Шотландия.

Бърнс, бидейки слабоволеви човек, успял да измъдри следните стихове, незапомнени от почти никого:

   Финдли в трезора

  -Кой хлопа на трезора в този късен час?
  -Аз хлопам - каза Финдли.
  -Върви си! Ченгетата не спят у нас!
  -Но пийват уиски в този час! - каза Финдли.
  -Не зная, но ако си се решил...
  -Реших се - каза Финдли
  -С чувалче във ръка, нещичко си наумил?
  -Май нещо! - каза Финдли...