Sunday, December 23, 2018


ТЕЛЕЦ (21.04 - 21.05)

За да успее, гръкът ще продаде майка си, а евреинът - рода си. Само банкера нищо няма да продаде. Той просто ще ви купи. С вашите пари.

Именно такива са телците - родени банкери.

Подчертани сребролюбци, те с часове могат да се наслаждават на банковата си сметка и дебелия си портфейл. 

Когато не разполагат с достатъчно авоари и скъпи вещи те се чувстват много повече некомфортно, отколкото представителите на другите зодии.

Засега не е известно в света да съществуват правителствени програми за поддържане на социалния статус при телеца, което разбира се, е огромна несправедливост спрямо тях.

Еврото, златото, благородните камъни  и скъпите вещи са любимото занимание за тази зодия.

Като инвеститори, родените през втората половина на април и първите три седмици на май, са определено стиснати. Но поне са упорити и твърдоглави. Това им създава пречки, когато пазарите растат, защото те не искат да се разделят с парите си и да си купят акции. При спадащи пазари, се проявява техният инат и те не продават губещите си активи. Резултатът често е загуба. Но телеца не би бил телец, ако не беше непоклатим. Той не може да бъде разтревожен от дребни подробности. Първо, все пак парите, които губи, не са негови, а ваши (за пенсия) и второ, той знае – чаша вино след работа, в приятна компания, ще възстановят душевните му терзания. Доколкото въобще са се появявали.

Хубаво е шефовете на телците да знаят, че те (телците) могат да понесат каквото и да е увеличение на заплатата със завидна хладнокръвност - даже окото им няма да трепне. Разбира се, сърцето - да.

Този земен знак има още един определен плюс. Никога не се ядосва. Какво и да се случи. Обичайно в живота, те излизат от кожата си един-два пъти. Специалисти по човешки ресурси - запишете си това. Ако двата пъти ядосване на вашият телец кандидат са минали – взимайте го! Но имайте едно на ум - непрекъснато му увеличавайте заплатата, за да получите благоразположение в най-чист вид.

Телците банкери лесно могат да бъдат разпознати. Обикновено изглеждат яки, с дебели вратове, с 5 неупотребявани кредитни карти в джоба. Освен, когато това не е така.

Домошара телец за нищо на света не би се лишил от вечерното преброяване на авоарите си. Ако сте решили да го изведете от вкъщи  - най-вероятно няма да успеете.

Въпреки, че понякога, много рядко, телеца обича да излиза. Влюбен е в тихите пасторални кътчета – банкови трезори, сейфове… Въобще места, пълни с пари. Може с часове да седи и да им се наслаждава.

А когато съвсем не издържи на напрежението си вдига чукалата, отива у дома, вади портфейла си и брои.

Телеца също така се впечатлява от размери – сгради, гърди, сметки, фабрики. Хубавите картини също го запленяват лесно и то завинаги. Сред любимите платна на мой приятел от тази зодия са „Човек спестяващ пари от цветя” на Реноар и „Закуска в трезора” от Мане.

Любимата му книга естествено е „Сбогом на разходите” от Ремарк.

По-известни личности, родени като банкери, са - Йехуди Менухин, изключително талантлив банкер, събиращ пари дори когато свири на цигулка и Салвадор Дали – ненадминат счетоводител, който след всяка счетоводна операция рисувал от радост. Най-хубавите му картини са именно от периода с червеното сторно.