Tuesday, December 25, 2018

ДЕВА (23.08 - 23.09)


По отношение на девите астролозите би трябвало да се засрамят или поне да скочат от Голдън Гейт Бридж. Това е зодията, която те постоянно подценяват и описват най-малкото като странна. Имало няколко типа деви, но всичките не били кое знае какво. Повечето дори не можели да сметнат корен квадратен от 42 876 304 на ум. Една трета не били готови за Тур Дьо Франс, а поне пет осми не блестели с умения по Таекуон-До.

Първите две добри думи за девите обичайно се срещат на трета страница от хороскопите - "тихи" и "неразговорливи". Като се замислиш, какво пък. По-добре на трета страница отколкото в приложенията и със ситен шрифт.

От друга страна, ако по случайност човек продължи да размишлява (а във времето на смартфона това вече не се налага наистина), какво толкова лошо има в тихите и неразговорливи дева? Нима първата ни работа, когато стигнем до офиса, не е да прочетем вестника в интернет и да станем "тихи" и "неразговорливи"? С други думи, въпросните „недостатъци” на девите, като че ли днес се превръщат в предимства.

Представете си – вие сте пред компютъра, а около вас е пълно с неразговорливи и тихи деви! Звучи примамливо, нали? Особено към 2 часа следобед. И как не! Девиците още от дълбока древност са били ценни. Макар не в смисъла, който  влагаме днес.

Когато глобализация в разпространението на мозъчната дисфункция взема връх, тихите и неразговорливите изглежда печелят с едни гърди пред постоянните приказливи – кой ще те разбере що за стока си, ако постоянно мълчиш?

Друга особеност на зодията е пълната липса на емоционалност.

Много от най-суровите мафиотски организации предпочитат именно деви, които са натурално подготвени престъпници.

Затова ги ценят и инвестиционните мениджъри. Обичайно им възлагат най-неприятните задачи – „Разпарчестосай тази фирма и я продай”, е като заповед-песен за ушите на суровите Меркуриевци и Меркурийки. Изпълнението на така поставената цел е манна небесна за пресметливостта им, проницателния поглед и ясната мисъл. Когато са трезви.

Все едно да накажеш дете с вечеря от шоколадови бонбони.

Има две правила, които се налага да спазвате с девите и всичко ще е наред.

Първо, те са деви и ги оставете такива. Всеки опит да им „духнете под опашката” би бил несполучлив и опасен.

И второ, никога, ама наистина никога, не им посочвайте грешките. Та как би могла дева да съгреши? Все едно Дева Мария да не е заченала безжично, т.е. от разстояние.

Поне половината от представители на този зодиакален знак носят съществен заряд - енергия за три бика и ум за сто експерта. При останалите е обратното.

По известните личности деви?

Всеки банкер до когото се допитах, не знаеше нищо за Кардинал Ришельо (не се учудвайте, банкерите са по-запознати с атомната физика). А точно Ришельо е най-типичният от типичните екземпляри на зодията – дева с асцедент дева, с асцедент убиец, с асцедент кардинал.

На всичкото отгоре е бил божи човек, дал обет за въздържание от сладко, във времена, когато всички около него са закусвали толумбички и паси.

Кардиналът е известен най-вече с ролята на лошия в повествованието на бащицата Дюма – „Тримата мускетари без да се брои кучето”.

Като един майстор за зодията си, Ришельо се проявява брутално и избива кралски мускетари в почивките между храненията.

Кардиналът прави това, не само за удоволствието на Дюма и читателя, но най-вече за да "грабне" обществото, с типичните си черти на дева.

Друг прочут представител на зодията е Хенри Форд Втори. Потомък на Хенри Форд Първи и Хенри Форд Нула, той продължава с делата на семейството.

Типично, по капиталистически, продължава да експлоатира трудещите се маси и да ги кара да работят вместо да се разтакават в градинката и да пушат "Лъки Страйк"*.

Освен това, жестоко, по американски, ги ограничава да произвеждат само автомобили Форд. Днес знаем, че повечето работници биха искали да сглобяват Мерцедес, та дори Опел, но не и Форд!

______
*Възможно е продуктово позициониране на "Лъки Страйк"