Sunday, December 30, 2018



СКОРПИОН (23.10 - 22.11)


Скорпиънс или скорпион, както е по известна сред широката финансова общност. Това е най-опасната зодия, срещана на земята. Само си представете! Става дума едновременно за Марс и стомана! Металургия? Война? И двете? Да!

Фатален и хипнотичен, скорпиона е хитър като стадо кредитни инспектори, мъдър като дъртия от „Старецът и морето” и безчувствен като валутна касиерка в централна банка.

Като едно куче вълкодав, знакът от Марс ще захапе всеки лош длъжник и няма да го пусне докато не го убеди да върне дължимото. Понякога ползва динамит, умни ракети или просто гранати. Но само понякога. Иначе е хрисим и ако се издължите овреме може да се разминете със среден уплах и синьо око.

Освен, че е силно подходящ при военни действия – т.е. в отделите по събиране на кредити - скорпиона е идеалният служител. Той не очаква похвали. Няма нужда от тях! Завършена личност до края на жилото си и го знае!

Хладнокръвен тактик, пресметлив и смъртоносно ефективен в пресечен терен, т.е. сред непознати съдебни окръзи, недружелюбни охранители и неподкупна полиция.

Въпреки, че тази му перфектност на удушвач унищожител малко плаши, няма да съжалявате. Скорпиона ще изтиска злато дори от обикновен камък, да не говорим за нелоялен клиент.

Единствените, върху които скорпиона не би могъл да въздейства са съществата, които не кървят.

Целеустремеността му е пословична. Търси най-слабото място – валута в буркан в килера, пари под дюшека, злато на двора, сребро в пералня под прикритие.

Естествено може да ползвате служителите от тази романтично военизирана зодия и за други цели със среден и голям радиус на действие.

Кредитиране насила, водене на акционерни събрания, пледиране на невалидни гаранции, парични преводи през граница. Ако Рамбо не ви е под ръка, колегата му от Марс ще ви свърши чудесна ювелирна работа. 

По-известни личности от тази стомана са Мадам Кюри, Пикасо и Принц Чарлз.

Мария Кюри - млада полска манекенка, която в резултат на любовта си към химията става грозна, смахва се, и вместо да се отдаде на безбройни сексуални практики, кара мъжа си да правят опити с цел радиация и заплаха на населението.

Пабло Диего Хосе Франциско Де Паула Хуан Непомусено Мария Де лос Ремедиос Киприано Де Ла Сантисима Тринидад Клито Руиз Пикасо, по-известен само само като Пикасо.

Нищо чудно, че е страдал от остро патологично раздесеторяване в напреднал стадии от най-ранно детство!

С това име не е лесно. Болестта му си личи в картините. Понякога страдал толкова много, че горил произведенията си в камината. Особено през зимата.

След като влага малко мисъл и много маркетинг в произведенията си става богат.

Особено добре при него са позиционирани Четирите Критерия на маркетинга: „Продукт”, „Място”, „Цена” и „Промоция”.

Продукта” е силно неразпознаваем, в неестествени пропорции, багри и форми. Понякога дори е нарисуван от обратната страна на картината!

Изключително хитър подход се оказва и  „ценообразуването”Колкото по-високо, толкова повече се купуват. За целта, Пикасо се е стремял да изглежда силно луд, така, че да оставя впечатление, че дните му са преброени и съответно инвестициите в един Пикасо да е силно уместна.

Мястото” и „Промоцията” при хитрия испански скорпион също играят роля. За да направи колкото може повече кеш той ходи с толкова много жени, че понякога сам ги бърка - кои са текущи, кои минало и кои бъдеще. Зарибяването на лъскавата дамска част от потенциалните купувачи му носи огромни дивиденти, популярност, нови жени… и спиралата се завърта.

Принц Чарлз. Приказно богат, скорпион та дрънка. Става известен с любовницата си, камила.