Saturday, December 22, 2018


ОВЕН (20.03 - 20.04)

Овенът е знак, роден под влиянието на Марс - бога на войната от римската митология.
Но това само отчасти обяснява, защо при среща с парен локомотив, не овенът е този, който отстъпва.

Останалото се дължи на пословичният инат и прекален оптимизъм. Това е причината, в реалният финансов живот, овните да са използвани като стенобитни оръдия и парни чукове. Както казват астролозите и ЦРУ - заложи на марсианец и печалбата ти е в кърпа вързана. Евреите губят, арменците губят, овенът не. Това е финансистът, на когото може и трябва да се вярва. В чисто физически аспект, по-здравословно е да му вярвате.

Благороден, съсредоточен, целеустремен, с дебалансиран център на тежестта. Тактът на овена го води право в целта. Той отлично знае, кога следва да премине направо през стената и кога елегантно, през вратата, заедно с касата.

На овена може да се вярва, дори когато твърди пред съпругата си, че е изхарчил всичко по други жени. Наследника на Марс не е някакъв мекушав тип, който да седне да се съобразява. Но твърде вероятно, заради красивата осанка и полюшваща се походка, жена му просто би го обвинила, че нарочно се е напръскал с парфюм, само и само да не се разбере, че отново е бил с приятели. До такава степен овните, успяват да проникват под кожата на хората, през бункери и бетонни стени.

Нека девизът на родените под този зодиакален знак – „Кафенцето с мляко, а парите с лопатчица”, не ви заблуждава!

Финансистите овни представляват характер, характер и предимно характер. Разбира се, срещат се и такива с интелект. Вроденото им благородство сякаш символизира раждането на банка, финансова къща или поне чейндж бюро. От тук идва и взаимната любов на овена с подземния свят. Истински чепатият характер на овена привлича като магнит закоравелите престъпни босове, които обичат да го наемат за да им свърши мръсната, т.е. финансовата част от делата.

Премахването на конкуренцията със замах и гарантирането на печалба с вълшебна пръчка - детска игра за марсианците.

Трябва да знаете, обаче. Този зодиакален знак не се интересува ни най-малко от самите парите. Той обикновено ги има в излишък. По-скоро, търпеливо понася своите милиони - с насмешка, пренебрежение и скатаване в сейф.

Но внимавайте жени! Опитайте се да отнемете на овена дори една златна кредитна карта и да си купите с нея кожено палто и чанта от крокодилска кожа. Яростта му няма да има граници! Освен ако не преспите с него.

Когато преглеждате лъскавите списания и откриете там хора, титулувани - „Най-богат човек на планетата” и „Най-добър бизнесмен на месеца”, бъдете сигурни – това е овенът, влюбен в лаврите и нехаещ за данъчните проверки.

Едни от най-известните представители на зодията са Джеи Пи Морган и Джеки Чан. И двамата са прочути със своите тлъсти сметки, от които да не се интересуват. И двамата са прочути със силата, с която овените преминават през изпитания и малки, добре организирани войскови части.

Джей Пиърпонт Морган, най-прочутият от банкерите по света, е роден в сърцето на пустоща – Кънектикът. Щат прочут с това, че с нищо не е известен. Селското начало е толкова силно по тези земи, че е завладяло дори мисленето на хората. Див провинциализъм и царевица. Но не и за Морган, който хем е  роден под щастлива звезда, хем е зодия овен. Както се казва – две в едно. От днешна гледна тчка, наследството и влиянието на Морган са огромни. Това поне твърдят неговите преки наследници.

Единствената издънка в овнеското войнство е сър Елтън Джон, но да не забравяме, че все пак именно той е мъжът в семейството.