Sunday, December 30, 2018


СТРЕЛЕЦ (22.11 - 21.12)


Днешната наука знае твърде малко за зодиакалния знак стрелец или по точно -  трепач. Като, че ли Бог се е присмял на този добродушен и весел знак и нарочно го е кръстил така. Най-вече за забавление и като че ли само за да го подиграе. Защото повярвайте, няма нищо стрелково у стрелеца.

Силно нетактичен, нашия юпетарианец, винаги и като правило, оплесква всичко до което се докопа.

Това го прави идеален служител, но в конкурентен бизнес.

Всички ние сме свидетели на множество борсови „черни понеделници”, „губещи вторници”, „превратни петъци” и т.н. Най-вероятно всички те са организирани от трепачи. Не защото са го искали, а защото им им се отдава!

Те без да искат винаги се превръщат в център на вниманието, макар и да не го желаят. Но и никой, никога, не може да им се разсърди. Защо? Защото колкото и да е заплеснат в това, което върши, стрелецът е преди всичко веселост, емоция и хумор.

Добродушния и общителен стрелец трябва само да ви погледне или изрече нещо и вие мигом ще му простите.

Въпреки потенциалните загуби, които човека от Юпитер би могъл да навлече, всеки ръководител се гордее с него и иска да го има в колектива си. Парите на клиентите могат и да са в опасност, но затова пък целият отдел ще е вечно щастлив и засмян.

Този толкова откровен, но и дързък зодиакален знак е в състояние да изстиска съчувствие дори от камък, да не говорим за конвенционален директор.

Леко хазартния и силно недалновиден стрелец ще обърне палачинката със сладкото нагоре, стига разбира се да му се доверите.

Чувал съм за един подчинен от тази зодия, от когото били много доволни. Веднъж, на прага на много важна сделка искал да изпрати радостен мейл на шефа си – „Идиота май ще се навие” – визирайки клиента. Но сбъркал и го пратил на самия клиент. Последния така се зарадвал, като си помислил, че става дума шефа на банката, че веднага побързал да дотърчи в офиса и да си подпише договора.

Всички примери от живота за зодиакалния представител от Юпитер са крещящо типични: Марк Твен (американски лоцман, пишещ в свободното време), Уинстън Чърчил (железар отвсякъде), Уолт Дисни (аниматор и информатор от ЦРУ, радващ всички), Франк Синатра (редови мафиотски бос под прикритието на световна звезда).

Историците твърдят, че Марк Твен взаимствал името си от израза в корабоплаването, с който се бележело навлизането в безопасни по дълбочина води – буквално означава „мярка две”.

Макар негов изследовател да твърди, че това идвало от местната кръчма и означавало „две големи ме оправят”. Който и да е прав г-н Твен ще остане в историята като най-великият от великите лоцмани. А донякъде и като човекът написал „Принцът и просякът или къде сбърках с инвестициите”.

Типично в стил стрелец, Марк се е занимавал предимно с веселие, което щедро е отразявал върху белия лист. Заради големите пари, които се изкарват от лоцманството, препоръчал и на брат си тази професия. За съжаление брат му загинал при избухването на парен котел. Твен никога не си простил, но не знаел, а и не е могъл да знае, че точно тази случка е накарала президентът на САЩ да се прекръсти три пъти и да се благодари, че Марк не отговаря за финансовото министерство.

Друг не по-малко прочут в миналото и напълно неизвестен сред младите в Англия днес, е Уинстън Чърчил. Ако само подозираха колко много е пиел и пушел… Освен като премиерът на Англия по време на Втората Световна Война, той се прочува и с организирането на тоталното икономическо фиаско на Острова след това. Първата истински добре организирана криза за т.нар. британска "Империя"!

На предпоследно място, но не по-важност, е милионерът Уолт Дисни. Без да претендирам за изчерпателност благодарение на този човек американците трябва да благодарят, че имат своя история и култура - Мики Маус! Въпреки, че е могъл да основе и поне една банка – да речем Дниснибанк.

Франк Синатра. Най-известният глава на мафия в света. Или поне така твърдят от Федералното Бюро за Разследване. За мнозина обаче, Франк, ще си остане филантроп (трима гласували), любовник (двеста двадесет и три млади жени) и певец (няколко милиона „за”). Колко типичен представител на зодията. Докато е трупал пачки си е пеел и е забавлявал публиката. Но нали ви казах, стрелците са си такива! Трябва да имате поне един във вашия отбор!