Saturday, May 5, 2018


Чета новините и все повече не се замислям – какво чака една страна, ако тя се управлява от човек, който трудно управлява дори джобно фенерче? И си отговарям – чака ни бум на занaятите.

И веднага давам пример от Блиц: “Джебчийки крадат бестселъри по поръчка”. От статията става ясно, че по морето обикалят мургави любителки на Хемингуей и Селинджър, които срещу скромни пет лева могат с лекота да ви доставят творчеството на Джек Лондон до избрана от вас точка. За съжаление от Блитц не уточнавят, на кой плаж са дислоцирани всички тези любители на книгите, от които да може да се “свие от пиле мляко” в областта на литературата.

Следващата статия, пак от същия сайт, лежерно съобщава за пенсионерка, която се включила с бастун, в бой между двама автобусни шофьора. Какво да кажа... те са си виновни, че са се сбили в кв. “Редута”. Там дори и пенсионерките не прощават и нахално налитат на бой, та какво остава за обикновените подуянци.

От в. “Сега” ни информират, че бюджета е платил за 500 000 протези. И това само за година. Ако информацията са екстраполира назад във времето, излиза, че според бюджета, българите са нация от инвалиди. Горе-долу всеки първи би трябвало да има най-малко по една титаниева пластика в себе си. Ако информацията е вярна, би трябвало да свирим по летищата, гаче минава Ориент експрес. Ама не свирим, та от тук си правя изводите, че нещо с усвояването на средства от бюджета може и на е наред.

Друга статия от същия вестник успокоява: “Референдум за излизане от ЕС у нас не може да се свика”. Такъв бил законът. Не разрешава. Освен това е забранено да се свиква референдум за излизане от НАТО, за намаляване броя и заплатите на депутатите, за намаляване на бюджета за тоалетна хартия на Народното събрание. Законен можел да бъде само референдум, който запитва гражданите... Абе какво ше ги пита, то па и едни граждани...

А сега имам една добра и една лоша новина. Лошата е, че вдигат вноските за пенсии, хубавата е, че информацията е за Канада. По нататък в статията от в. “Сега” се споменава, че вдигането даже не е одобрено. Ратифицирано било само от едно индианско племе и провинция Манитоба, където и да е това. И какво излиза – че всъщност нямам една добра и една лоша новина. А само една лоша новина, че нашите вноски за пенсия си остават най-високите в северното полушарие. Не знам който точно живее в южното полушарие, но мисля да се запътя натам.

От “Стандарт” съобщават за невъзможно скъп кокаин в Нова Зеландия. Та да знаече, ако ще ходите натам, си вземете оттук, щото е по-евтин. Не, че според репортерите от вестника, в Нова Зеландия кокаин не се намира под път и над път, но защо да се харчите!

И накрая най-важното. Пак от Стандарт – “Телепортираме се до 20 години!”. Бравус! Аз започвам да тренирам отсега и се занасям накъде хладилника за ледена биричка. А за вас, не знам...