Wednesday, April 25, 2018


Откривателят на велосипеда
Херман Фон Търкалопф

За откривателя на велосипеда знаем много малко. Всичко, което е известно на науката днес, можем да намерим само и единствено в Уикипедия или другаде в интернет.

Първоначално Фон Търкалопф не е искал да открива никакъв велосипед. Интересувал се по-скоро от изобретяването на запушалка за уста (жена му била доста многословна), зарчета с променлива геометрия и щадяща живота гилотина.

Въпреки, че споменатите по-горе потенциални открития били далеч по-интересни за Фон Търкалопф, той никак не успявал, с тяхна помощ, да достигне по-бързо до любовницата си, швейцарката Клекенцистернен.

Това го подтикнало да се заеме с велосипеда.
Но първо се налагало да открие гумите.
Пробвал с многобройни форми - ромбоидна, пирамидална, а също и със синосуидално-тетраедърна. Всичките му се харесвали много, въпреки упреците от личния му зъболекар, че не щади ченето си достатъчно.

В началото на есента, точно когато искал да направи кръгче с автомобила си, Херман Фон Търкалопф забелязал чифт кръгли велосипедни гуми в гаража си, което предопределило по-нататъшната форма на гумите на велосипеда.

След като успял по този начин да открие колелото, Херман Фон започнал с експериментите за какво по-точно да го използва. Нямал особен успех при парашутните скокове, гмуркането или пък дори и при играта на бридж с колело - на "мора" все му се завивало свят, а и често се губел в местния парк, което забавяло играта с часове.

През същата неизвестна година, данъчните въвели акциз върху откриването на велосипеди граничещ с абсурда.

Отчужден, отритнат и сломен, Фон почти се отказал от изобретателството.

Точно в този момент г-ца Клекенцистернен го убедила, че 8 пъти повече секс на ден, биха били добре и за двама им. Херман мислено добавил единият път секс годишно с жена си и двата пъти с кравата Матилде и решил - велосипеда си струва.

... И го открил.

Бил в задния двор на г-ца Клекенцистернен, целият засипан в слама.

Веднага след откритието, г-ца Клекенцистернен отново станала най-усмихнатата мома в Кицмизенхофщауф, а от Манес-Ман Чайна поръчали сто милиона прототипа.