Wednesday, March 21, 2018


КОСМОС

На всички, които искат да пътуват в космоса ще кажа – това не е толкова невъзможно, колкото ви се струва.

 
Просто трябва да разполагате с достатъчно отпуска, като е хубаво да е платена заради разстоянията. Трябва да имате и що годе приличен космически кораб. Не ви трябва кое знае какво. Дори модел произведен преди 2250 г. ще ви свърши работа, стига да не е китайски. Избягвайте и руските модели произведени в понеделник, въпреки че разполагат със страхотно парно.
 

 
Освен всичко друго, е важно, летателния апарат да не е черен поне отвън. Вероятно и сами се досещата, че ако се загубите някъде там ще е доста по-трудно да ви намерят, ако сте черна глава на топлийка завряна в черния и мрачен дълбок космос. Жълтото е идеален вариант. Освен това е и модерно. Избягвайте го само в Мления път, защото постоянно ще ви вземат за такси. Далновидните пътешественици винаги слагат в жабката на пулта за управление и по един рутер. Най-малкото за да сигурни, че няма да изпускат мачове от висшата лига, ако случайно се наложи да чакат пътна помощ, петдесетина-сто години.
 
Някъде там, насред нищото на вакуума, сред студа и самотата на безбрежните пространства е хубаво да имате и домашно приготвена българска лютеница. Ако си носите каче с кисело зеле, не забравяйте да си вземете и червен пипер.

И така – ако сте решил твърдо и вече заминавате, не забравяйте!
Движението в Алфа Кентавър е обратно, в Орион чесънът е нелегален, а в индийската част на Андромеда продават най-добрто къри. До момента, никой който го е пробвал, не е оцелял. Вие може да сте първият и да спечелите националната им лотария!
И помнете! Нещо може да се обърка, само ако е важно да не се обърка!
Така, че не правете от мухата слон и не правете от неважните неща важни!
 
Приятен път!